Taxi Arash
Airport Taxi

Uber-chauffeur

(Deze pagina is informatief bedoeld voor u en ons)


Taxi rijden als Uber chauffeur. Is dat verstandig ja of nee? Wie vandaag de dag in deze wereld zich wilt begeven zou een klein stukje informatie moeten mee krijgen.

 

Wat vinden wij van Uber anno 2021?

Een bedrijf die zijn zaakjes op orde heeft in Nederland, de betalingen op tijd doet, nette internationale klanten heeft die de rekeningen betalen zodat de chauffeur niet de duppe is van wegrenners. De software verweg goed ontwikkels is. Een App die prima zijn werk doet en regelmatig geupdate wordt.

 

Wat zijn de vereisten

- U bent ten minste 21 jaar oud, niet betrokken geweest bij verkeersincidenten en bent bereid een onderzoek te ondergaan. Uw voertuig: verkeert in uitstekende staat en heeft minimaal 4 deuren. Geen auto? Uber kan u helpen in samenwerking met Lease maatschapijen.

- U bent in het bezit van een geldige legitimatiebewijs, VOG, geldige rijbewijs en u heeft uw taxipas volledig al behaald.

 
Wat is het voordeel van Auto Lease

- Zou je een auto niet moeten kopen? want het is dan je eigen. Veel mensen zien dit als status. Het hebben van een eigen auto is vaak een status symbool in veel culturen. In praktijk blijkt dit het tegenovergestelde.

De kosten voor reparatie's zijn zodanig hoog dat succes er onder door gaat. Het gevolg is hoge torens schulden door dat je niet kan werken terwijl de rekeningen binnen stromen of doordat je dubbele kosten hebt door dat je een auto erbij gaat huren of leasen.
Dus begin goed en lease meteen een auto. Je hebt alleen een eigen risico van meestal €500 bij schade of reparatie's.

 
Wat heb ik nodig en wat kost het ongeveer

 

Taxipas


A) Stap 1 is zeer belangrijk en dat is uw Taxi-Pas ( kosten tussen €900 en €1200 ). Een taxipas behaal je nadat je je hebt aangemeld bij een taxi opleidingen centrum en u heeft succelvol examen afgelegd en u bent in het bezit van een VOG, verkrijgbaar via de Gemeentehuis. Een VOG wordt verstrekt wanneer u o.a. niet in aanraking met Justitie bent geweest, een VOG is een bewijs van goed gedrag./

 

Taxivergunning


B) Taxi-vergunning ( €500 via KIWA ) + BCT Boardcomputer laten inbouwen ( €1750 ) BCT is reeds inbegrepen bij een lease auto.
- Je kunt je ook inschrijven bij een maatschap en onder de taxivergunning van een firma rijden. Vereisten zijn dat je boekhouding door dezelfde maatschap wordt opgemaakt en aangeleverd aan de belastingdienst. De kosten van een vergunning onder maatschap is gemiddeld €120 per maand. (niet verstandig)

 

Taxi boekhouder


- Wij kunnen jouw de boekhouder REBOEKA zeer aanbevelen. Omdat de zaken hier correct en op tijd worden afgehandeld. Je boekhouder is je vertrouwens persoon en je kunt je zaken met hem bespreken, wanneer lever je de ritgegevens, hoe houd je dat bij etc. Reboeka kan uw oplossing zijn.

 

Taxi zakelijke rekening


C) Zakelijke bankrekening ( gemiddeld € 20 per 3 maanden ), boekhouder ( gemiddeld €120 per kwartaal, 150 euro per jaar voor jaaraangifte ), administratie bijhouden en inleveren.

 

Taxi nette auto


D) Nette Auto 2015 + ( leasen via een autodealer kan ook hiervoor heb je jaarcijfers nodig, echter aangezien beginnende chauffeurs geen jaar cijfers hebben wordt u aangeraden via Uber en de samenwerkende Leasemaatschapij je op weg te laten helpen via Uber. Per 2014 voledig electrische auto noodzakelijk.

 

Taxi KVK


E) Inschrijving bij Kamer van Koophandel ( €55 + uitreksel €15 )
F) Auto RDW goedkeuren en blauwe kentekenplaten aanvragen ( €60 + €15 administratiekosten + €40 voor kenteken ). Een leaseauto is meestal al RDW goedgekeurd en is taxiklaar.

 

Taxi trambaan ontheffing - Lijnbusbaan ontheffing


- Trambaan ontheffing bij uber Black en Uber Van ( tussen € 700 en €900 ).
- Een trambaan kan je met korting halen via Uber. Maak daar een note van en haal deze wanneer je denkt daar rijp voor te zijn.

 
Wat staat u nog meer te wachten: Boete's - voorkom ze

De politie kiest niet voor straattaxi of APP taxi. Ze hebben geen voorkeur.

- Te hard rijden: per 5 km ben je ongeveer €50 kwijt aan boete's.
- De boete voor het door rood rijden bij een verkeerslicht kost je: € 230 per keer. Verspreid betalen is mogelijk maar bij te laat betalen kan de boete oploppen tot €699.
- Parkeren in parkeervakken en wachten op een klant zonder parkeer app de gebruiken: Ongeveer €75 per keer. Sta je stil om in te laden of uit te laden, gebruik je gevaren licht. Probeer zodanig stil te staan dat je geen belemmering voor de auto's achter je bent.
- Keren waar het niet is toegestaan of over doorgetrokken streep rijden kost €230 per keer.
- Handhaving van gemeente Amsterdam kan je auto genadeloos wegslepen als je op een plek staat waar het niet mag. De kosten daarvan zijn €373 plus €30 per 24 uur dat de boete niet is betaald.

 
Om hard te kunnen werken heb je ...

- Wij zien soms jonge mannen die straat taxi werkzaamheden doen en af en toe een joint opsteken tijdens het werk.
Een snelle zoekactie op internet bracht het volgende: Onder invloed van drugs en alcohol rijden is een strafbare feit. Het is wettelijk verboden een voertuig (ook een fiets of brommer) te besturen onder invloed van alcohol, drugs en bepaalde medicijnen. Rijden onder invloed is een misdrijf. De straffen variëren van hoge geldboetes en een rijverbod tot inname van uw rijbewijs en gevangenisstraf.


Uber klant onder invloed van overmatig drugs, alcohol gebruik

- Jongeren die regelmatig uitgaan gebruiken vaak drugs in Amsterdam, dit kan leiden tot ongeoorloofde gedragsvertoning, de hersenen reageren anders en communicatie verloopt dan ook op een andere niveau, zeker wanneer allerlei soorten drugs gecombineerd worden ingenomen. Onbeleefd gedrag, alles maar zeggen wat je wilt, niet begrijpen hoe de chauffeur aan het rijden is en klagen over de route, dominante  gedragsvertoning, dingen van je eisen ipv er om vragen en nog veel meer. Ervaring leert dat je bij dit soort gedragingen de rit op een veilige locatie beëindigd dient te worden en de klanten vriendelijk gevraagd wordt de auto te verlaten.


Dingen die je niet zou moeten doen


- Omrijden, snelweg op en snelweg af. Dit heeft een negatieve invloed op jouw en je collega's. Snel €10 extra verdienen zal je denken maar de klanten melden dit via de APP bij Uber aan en Uber zal het bedrag in mindering brengen op jouw inkomsten. Je ritten moeten neutraal zijn. Niet te kort en niet te lang.

 
In de taxi wereld dien je efficient te werken niet hard


- In de taxi wereld dien je tijdens de juiste uren te werken. We tellen in Amsterdam 7500 chauffeurs en iedereen dient zich aan de rijd en rust tijden te houden.


 
Uber voerde aanpassingen door in November 2017


Wat is nieuw?
-Wachttijd vergoeding: Jouw tijd is waardevol. Vanaf 2 minuten nadat je gearriveerd bent, zal je een vergoeding ontvangen van de passagier voor de tijd dat je aan het wachten bent. Dit staat gelijk aan €0,20 CPM
-Kortere Annuleringstijd: Partners ontvangen een annuleringsvergoeding als een passagier de rit annuleert na 2 minuten (in plaats van 5 minuten).
-Rating Bescherming: Jouw rating wordt niet meer beïnvloed door factoren die buiten jouw macht liggen. Als een passagier feedback geeft die los staat van de service die je gaf, dan zal de rating niet veranderen.
-Lange Rit Notificatie: Als een passagier een lange rit aanvraagt, zal dit worden weergeven voordat je de rit accepteert. Je kan vooraf bepalen of je deze wilt uitvoeren, geen verrassingen meer.
-Uber voegt fooi optie toe aan de Uber App: Sinds 12 December 2017.  Klanten die een rating geven kunnen ook een fooi geven via de App.
-Ophaal locatie wijzigen: Hoe werkt het.
Zodra de chauffeur aan het rijden is, drukt de klant op “bewerken” naast ophaallocatie.
Klant vult nieuwe locatie in en tikt op “bevestig”
Zodra klant locatie aanpast zullen chauffeurs op de hoogte worden gesteld van de nieuwe locatie en zal de route worden aangepast.

 

Auto schade - door fietsers, wasstraat en buitenaf


Lente, zomer, herfst en winter komen en gaan. Toeristen komen naar Nederland, Amsterdam en toeristen (waar we afhankelijk van zijn) op de fiets beginnen weer de straten onveilig te maken. Drukke straten waar veel mensen lopen. De Gemeente is u voor geweest en heeft de metro in de binnenstad laten aanleggen, daarnaast heb je na 22:00 geen toegang meer tot vele grachten en worden veel locaties middels verzinkbare palen afgesloten. De buren hebben rust nodig. ook wij moeten daar rekening mee houden.

- Wanneer passagiers zomaar de deur openen en schade aan je auto aanbrengen zoals een deuk of lakschade zal Uber jouw geen klant informatie verstrekken vanwege de privacy van de klant.

- Afhankelijk van jouw eigen risico kan elke schade tussen de €500 en €1000 gaan kosten. Maak foto's van de legitimatie, vul het schade formulier of APP in. Beschik over getuigen of beeld matriaal.

 

Een tram heeft een bijzondere positie in het verkeer


- De volgende verkeersregels gelden voor trams (buiten de reguliere verkeersregels): Trams hebben altijd voorrang: of je nu op de fiets, te voet of met de auto bent. Ook als een tram afslaat naar links of rechts, of van links of rechts komt, heeft deze voorrang.


- Een bus heeft dezelfde rechten op voorrang als al alle overige bestuurders. Enkel dient het overige verkeer de bus binnen de bebouwde kom gelegenheid te geven de halte te verlaten (Dit geld voor alle bussen ook niet lijndienst) Dat wil dus zeggen dat ze GEEN voorrang hebben en niet mogen nemen.


Data bundel - 4G snelle internet


-Wie uber rijdt, rijd op navigatie. Waarom? De navigatie is jouw informatiebron. Gebruik WAZE als navigatie en laat Flitsmeister op de achtergrond lopen. Ontvang direct informatie over ongelukken, files, afgesloten wegen, controles, werkzaamheden etc. Deze informatie komt via snelle 4G netwerk in jouw mobiele telefoon binnen en kun je aan de hand van de informatie keuzes maken.

-Data bundel: Een fulltime Uber bestuurder heeft 20GB per maand aan data nodig. Met een voordeel abonnement bij je provider (T-mobile) ben je goedkoper uit "€20 per maand". Databundel gebruik je o.a. voor de Uber APP, Muziek, Navigatie, Flitsmeister en Social media.

 

Autos wassen van binnen en buiten


- Uw auto kunt u wassen voordelig en onbeperkt bij BobAutowassen voor €48 per maand. Een handige wasbox is Happy Dock.

 
Jouw succes vandaag is afhankelijk van jouw inzet!

Tips

- Veiligheid bij Uber is prioriteit nummer één. Uber is een gemeenschap van vele culturen, rassen en religies.

- Verweg en breed kijken.

- Richtingaanwijzer gebruiken.

- Respect in verkeer voor andere bestuurders.

- Met mensen omgaan is leuk.

- Gemak voor de klant is belangrijk.

- Kwaliteit leidt altijd naar tevredenheid.

- Communicatie met klant.

- Auto vries en fruitig.

- Afstand op de snelweg: 50 meter + 10%.

- Bumper rijden? wedstrijdtje doen? rechts inhalen? optrekken naar 180km per uur bij Schiphol? ... allemaal onnodig.


De politie

Meldt intimidatie, belediging direct aan de politie en beschik over getuige,  beeldmatriaal, kenteken, geluid, video bewijsmatriaal.

- Meldpunt: De politie landelijk bekende telefoonnummer 0900 - 8844